Hoi! Je maakt kennis met mij: Marjon van Kooten- Polak, intern begeleider bij een sport&bewegingsopleiding, expert in gedrag en wandelcoach bij Loop je sterk! Mijn missie is om overbelaste jonge vrouwen te laten ervaren en voelen dat ze oké zijn zoals ze zijn. 

opgebrand, over mij, rust nemen, oplossingsgericht werken, wandelcoaching Goes, wandelcoaching Zeeland

Begin 2014 was ik zo opgebrand dat ik niet meer kon werken. Mijn lichaam dwong mij om rust te nemen.

Ik kan mij nog goed herinneren wanneer deze bewuste dag was; maandagochtend 1 maart. Ik had een druk weekend gehad waarin ik in 3 dagen op en neer alleen naar Duitsland was gereden om 'gezellig een weekend' bij een vriendin te zijn. Die ochtend stond ik op voor werk, maar ik kon niet meer. Ik was totaal op. Leeg. Moe. Paniek! Wat was er in vredesnaam met mij aan de hand? Het afgelopen halfjaar had ik al wel eerder wat lichamelijke klachten gehad, maar ik kon me dan toch weer herpakken. Waarom nu niet? Alles in mij schreeuwde dat ik door moest gaan, zoals ik altijd deed, maar mijn lichaam zei heel hard: STOP! Tot hier en niet verder. Hardleers en verantwoordelijk als ik mij voelde, ging ik toch naar mijn werk; een uur later werd ik thuis gebracht door een collega.. Ik weet nog dat ik mij kapot schaamde tegenover mijn collega's dat ik zo 'zwak' was.

In de trajecten die daarna volgde werd voor mij haarscherp hoe het kwam dat ik zo opgebrand was. Ik stond eigenlijk altijd AAN. Een afspraak hier een afspraak daar, een goede collega willen zijn die geen fouten maakt, sporten en dan altijd tot het gaatje, de altijd vrolijke vriendin zijn.. en ga zo maar even door. Ik kwam erachter dat ik een ideaalbeeld van mezelf had gecreëerd. Een die altijd perfect moest zijn voor de buitenwereld. Gedachten als; 'ik red het wel alleen', 'ik moet mij altijd  goed voelen', 'ik moet sterk zijn', 'wat zullen ze wel niet denken als ze weten hoe ik echt ben', zaten mij enorm in de weg. Ik leefde vooral in en uit mijn hoofd en mijn VOELmodus had ik totaal uitgeschakeld. Door te leren luisteren naar mijn gevoel kreeg ik steeds beter door wat mij energie kostte en wat mij energie opleverde. Ik kreeg inzicht in wat mij stress bezorgde en hoe ik hiermee om kon gaan. Dit zorgde voor meer zelfvertrouwen, energie en rust in mijn hoofd én lichaam.

Tot op de dag van vandaag ben ik hier bewust mee bezig; wat vertelt mijn lichaam mij? Ik heb precies door op welke signalen ik moet letten als het teveel is. Mijn agenda loopt niet meer over van afspraak naar afspraak en als het toch te druk is dan schrap ik afspraken uit mijn agenda zonder mij druk te maken of ik iets mis of wat ''ze'' wel niet denken. Ik weet hoe ik mijn beperkte overtuigingen om kan buigen naar gedachten die mij helpen. Paniekaanvallen ben ik de baas door niet meer bang te zijn voor angst die een paniekaanval veroorzaakt. En ik kan mijzelf rustig praten. Ik weet nu óók dat het goed is zoals ik ben. Dat ik mag zijn wie ik ten diepste ben. En dat het oké is als ik iemand teleurstel of niet voldoe aan hun verwachtingen.

Mijn visie op dit werk
Er valt zoveel levenswinst te behalen als je weet hoe je meer kunt leven vanuit je gevoel ipv alleen maar je hoofd! En dat betekent in de praktijk heel veel oefenen. Het komt niet vanzelf aanwaaien, er moet werk voor verzet worden! Maar die investering verrijkt je leven op alle vlakken. John Eliot verwoord dit mooi: 'Denken is een gewoonte. En zoals elke andere gewoonte, kan ze veranderd worden. Het vraagt alleen inspanning en herhaling.' En dat inzicht breng ik graag praktisch in mijn aanpak over.

Wat je over mij moet weten
Ik ben praktisch ingesteld, wat is er op dit moment nu voor jou nodig en een echte doener; aanpakken die handel en in de actiemodus. Ik hou niet van teveel gezeur, te langdradig gepraat maar liever kort, bondig en to the point. Daarnaast ben ik iemand die zaken van een positieve kant bekijkt; de meeste problemen zijn goed op te lossen als je ze aanpakt. 

Leuke weetjes over mij

Als je mij zou kennen zou je weten dat ik..
... hou van hoogtes! Zet mij een dag in een klimbos en ik ben als een klein kind zo blij. 
... elke week verse bloemen haal, ik hou van die kleuren en vrolijkheid in huis.
... dol op mijn man, kids en poes Pom (sowieso stop ik altijd bij elke poes die ik tegenkom op straat, ja dat ben ik;))
... cappuchinos in de stad, cappuchinos op het werk, cappuchinos in die fijne strandtent. Cappunchinos! Oke en muntthee.
... buiten zijn; wandelen, bootcampen, fietsen, zwemmen.
... kringloopwinkels afstruinen naar de leukste hebbedingen
... ik laad op door alleen te zijn en een niet te volle agenda

Ben je nieuwsgierig geworden? Heb je vragen of wil je kijken of wij samen een match zijn? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Ik beantwoord graag je vragen. 

Opleidingen

Gecertificeerd Mindfulrun wandelcoach (2018), training complexe echtscheidingsproblemen (2017), training provocatief coachen (2016) vijfdaagse training loopbaanbegeleiding Marinka Kuijpers(2015), driedaagse training oplossingsgericht werken (2015), Master Special Education Needs (2011), gediplomeerd (docent) omgangskundige (2010), gediplomeerd bewegingsagoog (2007).